Vacature Activiteitenbegeleider Volwassenen

Activiteitenbegeleider Volwassenen in s-Gravenhage

Activiteitenbegeleider Volwassenen

location_on Den Haag

access_time 18 - 32 uren per week

euro 2750 - 3858

school MBO

Ben jij die activiteitenbegeleider die graag een extra stap zet voor kwetsbare mensen in de maatschappij? Als activiteitenbegeleider op de locatie Domus ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse activering van onze kwetsbare en uitdagende groep deelnemers. Je draait mee in een multidisciplinair team dat jij aanvult vanuit jouw eigen expertise op activering en dagbesteding. Ga jij die uitdaging aan?


Solliciteer direct Stel een vraag

Wat ga je doen?

Een goede dag invulling draagt bij aan herstel en bied structuur aan het dagelijks leven. Op onze locatie hebben we verschillende mogelijkheden hier aan bij te dragen. Denk aan de activiteitenruimte zie en doe genaamd, de houtwerkplaats, de grote keuken, de woonkamers. Daarnaast hopen we volgend jaar uit te breiden met een grote tuin met moestuin en wat dieren. Als je groene vingers hebt helpt dat dus zeker. Maar bovenal een warm en betrokken hart op onze doelgroep.
Om onze bewoners te ondersteunen bij het vinden van een goede dag invulling zijn wij op zoek naar een activiteitenbegeleider die de dagbesteding op locatie samen met de andere college activiteitenbegeleider aanstuurt, ontwikkelt en organiseert. Daarnaast is het ook fijn dat je ondersteuning en advies geeft aan de bewoners van onze afdelingen.
Als activiteitenbegeleider bij Domus ben je gericht op de begeleiding van deelnemers zodat zij hun leven zinvol en gezond in kunnen vullen. Het ultieme doel is het verkrijgen van een gezonde balans tussen fysiek en mentaal welzijn. Beweging, voeding, zingeving en gezond kunnen omgaan met vrije tijd bevordert het persoonlijk herstel en draagt bij aan deelname aan interne en/of doorstroom naar externe dagbesteding (50|50) en waar mogelijk uitstroom naar (vrijwilligers)werk of een opleiding. Zolang dat (nog) niet haalbaar is zorgt de activiteitenbegeleider ervoor dat deze deelnemers letterlijk en figuurlijk in beweging komen. Leveren van maatwerk, gericht op de intrinsieke motivatie van de deelnemer. Hobby, zingeving, sport en leefstijl zijn centrale thema's binnen deze activering. De participatieladder is leidend ten aanzien van de individuele doelen die worden vertaald naar acties binnen programma's.


Dit ben jij

 • Je beschikt over een relevante MBO-4 opleiding (Sociaal Pedagogisch Werk, MMZ)
 • Je wilt 28 uur per week werken
 • Je kunt onregelmatig werken: dag-, avond- en nachtdiensten
 • Je kunt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag aanleveren
 • Jij hebt een positief christelijke geloofsovertuiging en kan daarom onze doelstelling van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg onderschrijven. Wil je hier meer over lezen? Kijk dan op www.legerdesheils.nl/identiteit

Dit bieden wij

Je mag werken in een organisatie die er toe doet in de samenleving. Jouw werk is daarmee van grote waarde. Wij bieden jou daarom:

 • Een contract voor 24 tot 32 uur per week. Voorkeur voor de vrijdag als vaste werkdag. Daarnaast is er de mogelijkheid af en toe in de avond of het weekend een activiteit te organiseren.
 • Een salaris volgens de CAO Sociaal Werk, schaal 6. Het bijbehorende salaris is minimaal € 2.750,- en maximaal €3858,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband. De inschaling is afhankelijk van opleiding, ervaring en leeftijd
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals opname in het pensioenfonds (PFZW), vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%
 • 200 Verlofuren per jaar bij fulltime dienstverband (à 36 uur per week)
 • Reiskostenvergoeding, een NS Business Card en/of een thuiswerkvergoeding
 • Ruimte om jezelf te ontwikkelen binnen een professioneel team
 • Een passend aanbod van trainingen en opleidingen via onze LdH Academie gericht op jouw werkgebied
 • En een gezellig team met een mooie doelgroep.

Over het Leger des Heils

Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: de mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Per jaar staan er meer dan 7.000 professionals en 12.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor ongeveer 75.000 mensen. Meer informatie over ons werk vind je op: www.legerdesheils.nl .
Afdelingsinformatie:
Domus is een kleinschalige woonsetting. Onze doelgroep bestaat uit deelnemers met een triple diagnostisch beeld. Dit houd in een psychiatrische diagnose een actieve verslavingsproblematiek en een verstandelijke beperking op de afdeling domus plus. mooie en uitdagende doelgroep dus, die professionaliteit, liefdevolle nabijheid en aandacht vraagt. Het doel van de voorziening is vooral het aanbieden van een veilige woonplaats. Er zijn verschillende focusgebieden binnen Domus: (1) bescherming tegen zichzelf en de wereld om zich heen, (2) uitgedaagd worden (kleine) stapjes te zetten in ontwikkeling en (3) samen elke dag proberen de dag ervoor te overtreffen.
Domus+ is een variant van Domus. Bij Domus+ wonen mensen die naast een verslaving en/of psychische problemen ook een licht verstandelijke beperking hebben. Door hun licht verstandelijke beperking kunnen ze zich niet goed redden in onze complexe samenleving. Het gebruik van middelen maakt dat deze mensen voor veel zorg zijn uitgesloten. Bij ons zijn ze welkom. Dit vraagt van de medewerkers wat specifieke competenties. Denk aan enthousiasme, gepast geduld, gestructureerd en voorspelbaar werken, positieve grondhouding, grenzen stellen en afstemmen door goed te communiceren.


Interesse en contact


Contactpersoon en informatie:
Voel je vrij om contact met ons op te nemen. Voor vragen over de functie kun je terecht bij , de afdelingsmanager ). Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Mail naar

Vragen?
Neem contact op met Funda Imeci

Functie:activiteitenbegeleider volwassene
Startdatum:04-01-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:2750 – 3858
Uren per week:28 – 28

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Leger des Heils via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Rijswijkkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de rijswijkkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Rijswijk
 2. Activiteitenbegeleider Volwassenen Leger des Heils 04-01-2024

Bekijk ook andere vacatures