Vacature Coördinator Cluster Duurzame Energieopwekking & Infrastructuur

Coördinator Cluster Duurzame Energieopwekking & Infrastructuur in s-Gravenhage

Coördinator cluster Duurzame Energieopwekking & infrastructuur en PMT-lid

Kruimelpad

 1. Home /
 2. Coördinator cluster Duurzame Energieopwekking & infrastructuur en PMT-lid (huidige pagina)

Coördinator cluster Duurzame Energieopwekking & infrastructuur en PMT-lid

Vacature

Wil jij je vastbijten in de energietransitie en aan het roer staan van oplossingen? Dan ben je op de juiste plek bij Programma Energie van de VNG. Als geen ander weet jij in deze veelzijdige functie op een hands-on manier je kennis en expertise in te zetten. Wij zoeken een:

Coördinator cluster Duurzame Energieopwekking & infrastructuur en PMT-lid (32 uur)

Wat ga je doen?

Als coördinator van het cluster duurzame energieopwekking, energie infrastructuur en verduurzamingsindustrie sta je in één klap midden in belangrijke en zeer strategische uitvoeringsvraagstukken van de energietransitie. Het cluster houdt zich bezig met actuele thema's zoals een tekort aan capaciteit op het elektriciteitsnetwerk, de ambities op het terrein van de duurzame energieopwekking en de verduurzaming van industrie. Er moet gezocht worden naar oplossingen. Gemeenten spelen daarin een belangrijke rol. De VNG beweegt zich tussen twee werelden. Met aan de ene kant alle ambities, het beleid en nationale strategie en aan de andere kant het praktische aspect van de concrete uitvoering bij gemeenten. Een fantastische plek om het verschil te maken in de energietransitie.

Het energiesysteem loopt tegen haar grenzen aan en vraagt op allerlei manieren om nieuwe en slimme oplossingen en innovaties. Tegelijk willen we de huidige uitvoeringskracht op peil houden. Gemakkelijk is dat niet. Bijvoorbeeld: de openbare ruimte kan niet eindeloos gebruikt worden, interbestuurlijke samenwerking is ondanks alle goede wil soms best nog een uitdaging en we lopen ook tegen grenzen aan op het terrein van kennis en competenties. Allerlei praktische zaken lijken de energietransitie in de weg te zitten. Denk alleen al aan het tekort aan elektriciteitsnetten. Parallel werken we daarom ook met vele partners aan het energiesysteem van de toekomst, en willen gemeenten innoveren met bijvoorbeeld Energy Hubs en batterijen. We zoeken iemand die gedijt in deze dynamiek en die gedreven is door deze uitvoeringsvraagstukken.

Samen met je collega's, gemeentebestuurders en ambtenaren uit heel het land bepaal je de strategie en ambities om de energietransitie bij en door gemeenten tot een succes te maken. Deze opgave vraagt om een brede blik, affiniteit met vele beleidsterreinen (ruimtelijke ordening, milieu, energie, mobiliteit) en iemand die gewend is om in oplossingen te denken. Je werkt daarvoor samen in een kundig en enthousiast MT Energie binnen de directie Fysieke Leefomgeving van VNG. Daarnaast geef je inhoudelijk en strategisch leiding aan je cluster van gemotiveerde experts. Zoek je een plek om creatief te werken aan échte oplossingen in de energietransitie? Ben je verder goed op de hoogte van initiatieven, ontwikkelingen en knelpunten in het land? Ben je op je gemak als je de VNG vertegenwoordigt bij gesprekken met het rijk en andere partijen zoals netbeheerders, marktpartijen, ngo's en (koepels van) provincies en waterschappen? Vind je het leuk om gemeenten te ondersteunen, veel contact te hebben en op niveau strategisch te vertegenwoordigen? En vind je het belangrijk om je eigen cluster en het brede energieteam verder te ontwikkelen? Reageer dan op deze functie.

Wat neem je mee?

 • Je beschikt over wo- werk- en -denkniveau;
 • je hebt expertise op het gebied van energie, duurzaamheid, ruimtelijke processen en de werkwijze van gemeenten. Je kunt daarbinnen verbanden leggen en de praktische gevolgen voor de maatschappij, m.n. gemeenten, doorgronden;
 • je hebt een studie op hbo- of wo-niveau afgerond;
 • het is een pre als je 4 jaar of meer werkervaring hebt in een soortgelijke functie, bij voorkeur op beleidsonderwerpen in de klimaat-/energiesector;
 • je weet hoe een gemeente werkt en hebt belangstelling in de vraagstukken van de gemeentelijke praktijk.

Wat bieden wij?

 • Je krijgt een contract voor een jaar, met uitzicht op verlenging bij gelijkblijvend organisatieomstandigheden.
 • Jouw salaris bedraagt maximaal € 7094,65 bruto per maand bij een 36-urige werkweek (cao rijk schaal 13). Daarnaast is de inschaling afhankelijk van opleiding en werkervaring met daarbij mogelijk plaatsing in een aanloopschaal.
 • Je wordt ingedeeld in het generieke functieprofiel van Programma's en projecten D
 • Je krijgt een individueel keuzebudget (IKB) dat bestaat uit 16,3% van jouw salaris en is opgebouwd uit het vakantiegeld van 8% en de eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Volledige reiskostenvergoeding met NS businesscard.
 • Onze arbeidsvoorwaardenregeling is grotendeels afgestemd op de cao rijk.
 • Bij een detachering blijven je arbeidsvoorwaarden conform je eigen cao/rechtspositie. Je blijft namelijk in dienst bij je huidige werkgever en je wordt uitgeleend aan de VNG.
 • Gedurende jouw inwerkperiode zal een buddy jou wegwijs maken binnen de VNG.
 • Bij de VNG geef je zelf sturing aan je carrière. Wij ondersteunen jou daarin met de benodigde faciliteiten.
 • We werken hybride en je krijgt de ruimte om zelf te bepalen hoe je je werkdag invult. Daar tegenover staat dat je initiatief toont in het zoeken van verbinding en transparant bent over je aanpak en resultaten.
 • Een mooie werkomgeving in een monumentaal pand; de Willemshof.

Jouw team?

Je werkt samen in een informeel, enthousiast en deskundig team van het Programma Energie (ongeveer 40 collega's). Je bent onderdeel van het MT dat bestaat uit een programmamanager, een programmasecretaris, een ondersteuner en 3 clustercoördinatoren. Je coördineert zelf een cluster van ca. 10 medewerkers die zich bezig houden met van de en bedrijven. Enkele keren per jaar zijn er teamactiviteiten en doorlopend hebben we veel onderling contact. Ook zijn we regelmatig in het land op stap om dingen te organiseren met en voor gemeenten. Je collega's staan voor je klaar om je te helpen en je thuis te laten voelen in ons team.

Wie zijn wij en waar zijn wij trots op?

De vereniging heeft als doel de lokale overheid te versterken, zodat gemeenten hun inwoners optimaal kunnen bedienen. Dat dragen we in ons hart en daar werken we elke dag met veel bevlogenheid aan. 342 gemeenten bepalen onze en dus ook jouw agenda. Vaak wordt die beïnvloed door de dagelijkse actualiteit, maar altijd vanuit het belang van onze leden. We zijn een lerende organisatie, we stellen ons continu de vraag waar we staan en wat we kunnen verbeteren.Functie:coördinator cluster & infrastructuur
Startdatum:21-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Tijdelijk
Salaris:7094 – 7094
Uren per week:32 – 32

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met COD VNG via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Rijswijkkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de rijswijkkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Rijswijk
 2. Coördinator Cluster Duurzame Energieopwekking & Infrastructuur COD VNG 21-11-2023

Bekijk ook andere vacatures